Γαστρεντερολόγος - Γυναικολόγος - Ωτορινολαρυγγολόγος

 

Η ιατρός κ. Ορσαλία Ρηγοπούλου γεννήθηκε στη Χαλκίδα Ευβοίας όπου και έζησε τα παιδικά της χρόνια. Εκεί ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο 1ο Λύκειο Χαλκίδας.

Στη συνέχεια εισήχθη μέσω εξετάσεων στην Φαρμακευτική σχολή του πανεπιστημίου «Gabriele D’ Annunzio» του Chieti της Ιταλίας για ένα χρόνο.

Το 2000 εισήχθη πάλι μέσω εξετάσεων στην Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου «Gabriele D’ Annunzio» του Chieti της Ιταλίας από όπου και αποφοίτησε με άριστα και έπαινο το 2006 παρουσιάζοντας πτυχιακή εργασία με θέμα «Stima ecografica del peso fetale» .

Μετά την αποφοίτηση  της εισήχθη και πάλι μέσω Πανιταλικών εξετάσεων στην σχολή ειδικότητας Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου της Τεργέστης Ιταλίας (Università degli studi di Trieste από την οποία αποφοίτησε ως αριστούχος παρουσιάζοντας τη διατριβή της με θέμα «Μεταστατικός Καρκίνος των Ωοθηκών» λαμβάνοντας έτσι τον τίτλο της Ειδικού στην Μαιευτική και Γυναικολογία τον Αύγουστο του 2012.

Κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης της την οποία πραγματοποίησε εξ ολοκλήρου στη πανεπιστημιακή κλινική του πανεπιστημίου της Τεργέστης ήταν υπεύθυνη του τμήματος παρακολουθήσεως των ογκολογικών περιστατικών του νομού. Συμμετείχε περίπου σε 2600 τοκετούς και σε πληθώρα χειρουργικών επεμβάσεων. Επιπλέον πραγματοποίησε μεγάλο βαθμό υστεροσκοπήσεων, κολποσκοπήσεων, μαιευτικών υπερήχων 1ου επιπέδου και γυναικολογικών υπερήχων. Παρακολούθησε παράλληλα πληθώρα διεθνών συνεδρίων.

Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου. Μιλάει Ιταλικά και Αγγλικά.

Διαχείριση Άρθρων