Γαστρεντερολόγος - Γυναικολόγος - Ωτορινολαρυγγολόγος

 

Ο ιατρός κος Τζαμτζής Σπύρος γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής.

Σε μικρή ηλικία εγκαταστάθηκε στην Άμφισσα ολοκληρώνοντας τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του στο Γενικό Λύκειο Άμφισσας.

Στη συνέχεια εισήχθη μέσω εξετάσεων στη Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου “Gabriele D’ Annunzio” του Chieti της Ιταλίας από όπου και αποφοίτησε το 2006 παρουσιάζοντας πτυχιακή εργασία με θέμα “Μητρικός Θηλασμός και Ανοσοποιητικό Σύστημα”.

Μετά την αποφοίτηση του εισήχθη και πάλι μέσω Πανιταλικών εξετάσεων στη σχολή ειδικότητας Ωτορινολαρυγγολογίας-Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου του πανεπιστημίου της Τεργέστης Ιταλίας (Università degli Studi di Trieste) από την οποία αποφοίτησε ως αριστούχος παρουσιάζοντας τη διατριβή του με θέμα “Ενημερώσεις στη θεραπεία της Ιδιοπαθούς Αιφνίδιας Βαρηκοϊας” λαμβάνοντας έτσι τον τίτλο του Ειδικού Χειρουργού Ωτορινολαρυγγολόγου τον Αύγουστο του 2011.

Κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσής του την οποία πραγματοποίησε εξ ολοκλήρου στη πανεπιστημιακή ΩΡΛ κλινική του πανεπιστημίου Τεργέστης πραγματοποίησε περισσότερες από 100 χειρουργικές επεμβάσεις ως πρώτος χειρουργός και περισσότερες από 250 επεμβάσεις ως μέλος των διαφόρων χειρουργικών ομάδων της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής (2ος -3ος χειρουργός). Επιπλέον πραγματοποίησε πολύ μεγάλο αριθμό ενδοσκοπήσεων, ακοολογικών εξετάσεων και δοκιμασιών λειτουργίας του Αιθουσαίου συστήματος (ισορροπία-ίλιγγος).

Παρακολούθησε παράλληλα διάφορα σεμινάρια χειρουργικής με νωπά παρασκευάσματα και πληθώρα διεθνών συνεδρίων.

Ως ειδικευόμενος υπήρξε μέλος της ομάδας πολλαπλών ειδικοτήτων (ΩΡΛ-Ογκολόγοι-Ακτινοθεραπευτές-Ακτινολόγοι-Διατροφολόγοι) του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Τεργέστης, υπεύθυνης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του Καρκίνου της Ανώτερης Αναπνευστικής και Πεπτικής οδού.

Το 2013 εξειδικεύτηκε από την Ελληνική εταιρία ΩΡΛ Αλλεργίας και Ρογχοπαθειών στις Δερματικές Δοκιμασίες δια Νυγμού (Prick test) για τη διάγνωση και αντιμετώπιση της Αλλεργικής Ρινίτιδας.

Μέλος της Ελληνικής Ωτορινολαρυγγολογικής Εταιρίας.

Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας ΩΡΛ Αλλεργίας και Ρογχοπαθειών.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Φωκίδας.

Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Άμφισσας “Οι Άγιοι Ανάργυροι”.

Μιλάει Ιταλικά και Αγγλικά.

Άρθρα